Gezin - Uit de Chaos
16204
page-template-default,page,page-id-16204,page-child,parent-pageid-16250,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-28.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive

Gezin

Wat is er aan de hand met mijn kind? Waarom luistert het niet gewoon naar wat ik vraag? Waarom is het zo dwars? Op school loop het ook al niet zo lekker. Je frustraties lopen op, je zit met je hoofd nog half bij je werk, je hebt het mega druk… Voor je het weet ben je op je kind aan het mopperen, terwijl dat helemaal niet de bedoeling is. De plannen die je gemaakt hebt lopen anders; het is een chaos in je hoofd. Je gezin raakt uit balans en door de drukte lukt het je niet die zelf te herstellen. Herken je jezelf en jouw gezin hierin? Dan kan ik je helpen om de balans in jullie levens terug te brengen.

Een goede balans in de thuissituatie is van belang voor alle gezinsleden om goed te kunnen functioneren in het dagelijks leven. Om zo’n fijne sfeer te kunnen creëren, is het belangrijk dat elk lid weet wat er speelt en wat ieders talenten en leerpunten zijn. Is dit niet het geval? Dan kan iemand zich ongehoord of onbegrepen voelen, waardoor de situatie telkens weer kan escaleren. Ik breng graag iedereen in beweging. Ik ben van mening dat een goede samenwerking van belang is om de verbinding met elkaar te maken.

Begeleidingstraject

Als eerste is het belangrijk om erachter te komen waar de oorzaken van de disbalans binnen het gezin liggen. Hierbij luister ik naar ieders verhaal en wat ieder individu bezig houdt. Methodieken die ik hierbij gebruiken zijn de MatriXmethode en Brainblocks. Via de MatriXmethode gaan we het hoofd opruimen. We maken een start met tekeningen en/of woorden. Brainblocks gebruik ik om concreet inzicht te krijgen in hoe het brein werkt. Door middel van gekleurde blokjes leren we moeilijke en ingewikkelde gevoelens en gedachten te visualiseren en er woorden aan geven.

Nadat ik inzicht heb gekregen in de dynamiek en spanningen binnen het gezin, kunnen we samen aan de slag gaan om ingesleten patronen te doorbreken. Dit doe ik aan de hand van Transactionele analyse. Ook doen we samen oefeningen uit de Rots en Water training die bijdragen aan het inzicht in het gedrag van jezelf en je gezinsleden. Als er sprake is van heftige boosheid maak ik gebruik van de tools uit de Goldstein methodiek. Hierin leren we met elkaar wat de triggers zijn en hoe hiermee om te gaan. Wanneer blijkt dat problematieken binnen het gezin een diepere laag hebben vanuit het verleden, kan ik gebruik maken van de Touch of Matrix methode. Het is een doeltreffende methode die ingezet kan worden op alle thema’s en/of klachten die in het leven spelen.

Alle begeleidingstrajecten zijn op maat gemaakt. Daardoor kan het gebruik van methodieken en de duur van het traject van gezin tot gezin verschillen. In sommige gevallen zal aan het traject grotendeels als gezin in zijn geheel worden deelgenomen. In andere gevallen is er veel meer sprake van individuele begeleiding. Neem voor een intake gesprek contact met me op.