Groepsdynamica - Uit de Chaos
16222
page-template-default,page,page-id-16222,page-child,parent-pageid-15670,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-28.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive

Groepsdynamica

Deze methode is gericht op het inzichtelijk krijgen van de negatieve groepsdynamiek. Wat zijn de onderlinge verhoudingen? Wat speelt er in het onderwaterprogramma? Het doel is om een sociaal veilig leer, werk en leefklimaat te creëren in de groep.

 

 

Groepsdynamica geeft inzicht

Het doel van deze werkwijze: het gaat niet om een individu, maar om het groepsproces. Samen bepaal je waar de prioriteiten van de groep liggen. Het onderwaterprogramma wordt zichtbaar; gedragspatronen die niet direct zichtbaar zijn zoals roddelen, ‘grapjes’, een duw, gedrag op social media worden bespreekbaar. Je leert verschillende werkvormen en gesprekstechnieken toepassen om de groep te laten ervaren wat er gebeurt. We worden met elkaar bewust van de groepsverantwoordelijkheid en datgene waar jezelf verantwoordelijk voor bent.

Deze werkwijze is ontstaan na het volgen van de opleiding tot klasse(n)kracht specialist.