Individu - Uit de Chaos
15492
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15492,page-parent,page-child,parent-pageid-16250,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-28.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive

Kan ik je helpen?

Mijn overtuiging is van wel. Chaos zorgt ervoor dat je creatief kan zijn en dat je ideeën ontwikkelt. Je krijgt dit niet altijd goed weggezet. Ik zie vaak dat mensen te veel in hun hoofd leven.  En daardoor grip en controle verliezen. Ik zie dit vaak al bij jonge kinderen ontstaan. Dat kan onplezierig zijn en dat kan zich uiten in allerlei zichtbare en onzichtbare problemen. Enkele voorbeelden daarvan zie je hieronder. Maar, misschien speelt er bij jou iets heel anders. Heb je de wens om iets te veranderen in je leven? Eén telefoontje kan het verschil maken.

Heb je te maken met pesten?

Pesten is een probleem en het kan grote gevolgen voor je hebben. Ik kan je helpen als je gepest wordt of de pester bent. Dit versta ik onder pesten: Uitschelden, roddelen, iemand fysiek pijn doen, iemand buiten sluiten, sarcastische opmerkingen maken, pijnlijke boodschappen via telefoon of computer, nare briefjes schrijven, iemand bedreigen, iemand negeren.

Heb je een negatief zelfbeeld?

De eerste vraag die ik je stel is: “Hoe belangrijk vind jij jezelf?” Dat vind je misschien een moeilijke vraag. Ik zal je het enige juiste antwoord verklappen: heel belangrijk.  Als je moeite hebt om dit als antwoord te geven dan heb je mogelijk last van een negatief zelfbeeld. Ik help je om op zoek te gaan naar een positief zelfbeeld, met als resultaat meer zelfvertrouwen.

Ben je gestrest of heb je stress?

Dan ben je eigenlijk heel normaal. Want elk mens heeft daarmee te maken. Een beetje stress is ook goed voor je. Heb je echter te veel en te lang stress, dan kun je daar last van krijgen. Je denkt vaak aan voor de hand liggende oorzaken die je meestal buiten jezelf zoekt. De belangrijkste vraag is: wat speelt er bij jou en hoe lossen we dat op?

Pieker je (te) veel?

Ja, dat heeft iedereen wel eens. Je blijft rondjes in je hoofd draaien. Gek genoeg kom je steeds weer op hetzelfde punt uit. De volgende dag kun je de gedachten maar niet loslaten.  Je denkt bijvoorbeeld aan een stressvolle situaties en het lijkt alsof de gebeurtenis echt plaatsvindt. Wil je dat dit stopt?

Ben je perfectionistisch?

Niemand is perfect. Je mag best fouten maken. Vaak leer je daar juist veel van. Maar mag jij dit ook van jezelf? Perfectionisme hangt vaak samen met faalangst en controle. Je stelt hoge eisen aan jezelf en aan je omgeving en je wil graag alles in je omgeving controleren. Je bent bang om fouten te maken, maar is dat terecht?

Heb je ADHD?

Ben je onrustig, kan je niet concentreren? Je hebt AD(H)D of klachten die daarop wijzen. Ik kan je dan helpen om daarmee om te (leren) gaan. Het sleutelwoord voor succes is: inzichten creëren. Door gedachten, prikkels en impulsen in je hoofd op te ruimen, rust te creëren en doelen te stellen leer ik je beter te focussen.

Heb je een vorm van autisme?

Je voelt je vaak niet begrepen. Je hebt een goed oog voor detail, bent eerlijk, recht door zee, analytisch en hardwerkend, maar je hebt moeite met overzicht. Je vindt sociale contacten moeilijk en je hebt een beperkt aantal interesses en activiteiten.  Autisme heeft niet te maken met je opvoeding, je bent ermee geboren. Wat betekent dit voor jou, je gezin en je omgeving?

Denk je aan een hechtingsstoornis?

Bij een gezonde hechting zoeken ouder en kind elkaar emotioneel en fysiek op. Allerlei omstandigheden kunnen zorgen voor een verstoorde hechting.  Dit kan een probleem vormen bij de groei naar een emotioneel gezonde volwassenheid.