Bedrijven - Uit de Chaos
16212
page-template-default,page,page-id-16212,page-child,parent-pageid-16250,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-28.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive

Werkgevers en werknemers

Je hebt het ontzettend druk. Zowel privé als op het werk ‘moeten’ we ontzettend veel. Het is een lastige klus om alle ballen hoog te houden. Frustraties lopen op in de thuissituatie en ook van je collega’s kan je minder hebben. Hoe moet je de balans nou bewaken? Je voelt je moe en hebt geen energie meer. Als dit nog langer zo doorgaat kom je thuis te zitten. Herken je jezelf of een van je collega’s of werknemers hierin? Dan kan ik je helpen om de balans te herstellen binnen je team of bedrijf en een fijne werksfeer te waarborgen.

Een ontspannen en veilig werksfeer is zeer belangrijk voor het welzijn van de werknemers. Een disbalans kan de productiviteit belemmeren en zelfs het hele team doen stagneren of mensen in een burn-out terecht laten komen. Deze disbalans kan ten grondslag liggen aan allerlei oorzaken. Denk hierbij aan zowel werk gerelateerde zaken als de privésituatie van mensen. Het is belangrijk dat dit in een zo vroeg mogelijk stadium wordt aanpakt, zodat de schade beperkt blijft en thuis zitten zo veel mogelijk voorkomen wordt. Dit zal op de lange termijn financiële voordelen opleveren. Ben je een werkgever of leidinggevende? Vraag een gesprek aan om af te stemmen wat ik voor jouw team kan betekenen. Ben je een werknemer? Ga in gesprek met je werkgever of leidinggevende en vraag een begeleidingstraject aan.

Begeleidingstraject werknemer

Als eerste is het belangrijk om erachter te komen waar de oorzaken van de disbalans van de werknemer liggen. Wat is de rede van de langdurige stress en spanning die ervoor zorgt dat je fysieke en mentale energiereserves als het ware ‘opgebrand’ raken. Methodieken die ik gebruik om inzichten te creëren zijn de MatriXmethode en Brainblocks. Via de MatriXmethode gaan we het hoofd opruimen. We maken een start met tekeningen en/of woorden om vervolgens orde aan te brengen. Brainblocks gebruik ik om concreet inzicht te krijgen in hoe het brein werkt.

Nadat ik inzicht heb gekregen in de spanningen die ontstaan, kunnen we samen aan de slag gaan om ingesleten patronen te doorbreken. Dit doe ik aan de hand van Transactionele analyse. Oefeningen uit de Rots en Water training kunnen inzicht geven in het gedrag van jezelf en de reactie van de ander. Als er sprake is van heftige boosheid/agressieve gevoelens maak ik gebruik van de tools uit de Goldstein methodiek. Hierin leer je wat de triggers zijn en hoe hiermee om te gaan. Wanneer blijkt dat problematieken een diepere laag hebben vanuit het verleden, kan ik gebruik maken van de Touch of Matrix methode. Het neutraliseren van traumatische gebeurtenissen doe ik aan de hand van de MatriXmethode.

 

Begeleidingstraject team

Om een open en eerlijke sfeer en goede balans binnen een team te creëren waarin iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid neemt, is het belangrijk dat collega’s elkaar vertrouwen en respecteren. Als eerste ga ik aan de slag om de onderlinge verhoudingen in kaart te brengen. Dit doe ik door te observeren en met ieder lid van het team in gesprek te gaan. Als dit bedrijfsklimaat duidelijk is, ga ik met het team in gesprek om een prioriteitenlijst te maken van issues die spelen en die aangepakt moeten worden.

Nadat deze prioriteiten duidelijk zijn geworden, kunnen we samen aan de slag gaan om ingesleten patronen te doorbreken. Dit doe ik aan de hand van Transactionele analyse. Daarnaast gaan we in op ieders kernkwadranten en kernkwaliteiten. Ook is het mogelijk om samen oefeningen uit de Rots en Water training te doen die bijdragen aan het inzicht in het gedrag van jezelf en je teamleden. Als er sprake is van heftige boosheid maak ik gebruik van de tools uit de Goldstein methodiek. Hierin leren we met elkaar wat de triggers zijn en hoe hiermee om te gaan.

 

Alle begeleidingstrajecten zijn op maat gemaakt. Daardoor kan het gebruik van methodieken en de duur van het traject verschillen. Indien nodig kan vanuit een team begeleiding een individueel traject uit voortvloeien of vice versa. Neem voor tarieven contact met me op.