Werkvormen - Uit de Chaos
15670
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15670,page-parent,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-28.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive

Werkvormen

We werken samen aan een oplossing voor je probleem. Naar meer structuur in je hoofd en in je leven. Dat kan alleen in een werkvorm die bij je past en die aansluit bij jouw persoonlijkheid en jouw probleem. Neem gerust contact met me op. Hier kun je alvast kennis maken met enkele werkvormen.

Psycho-Educatie

Me, myself and I!! Psycho educatie is vooral gericht op jezelf. Het doel van deze sessies is om jezelf beter te leren kennen. Wie ben je, wat zijn je kwaliteiten en hoe kun je deze vaardigheden het beste inzetten. Ook stellen we vast welke leerpunten er liggen en hoe je daarmee om kunt gaan. En natuurlijk welke hulp je daarbij nodig hebt van je omgeving.

MatriXcoachen

De MatriXmethode is een praktische gesprekstechniek, die je zelf laat inzien wat je probleem is en wat daarvoor een oplossing is. De methode is breed inzetbaar voor verschillende hulpvragen. Het geeft bijvoorbeeld inzicht in je gedachten door het volle hoofd te ordenen en op te ruimen. Maar biedt ook een oplossing bij je angsten en trauma’s die ongemerkt je leven kunnen beheersen.

Brain Blocks

Bij brain blocks als psycho-educatie gaat het om het komen tot een eigen beeld en een eigen taal. De beelden kunnen helpen om aan te geven hoe je iets in je brein ervaart. Dit kan ik vertalen naar je omgeving. Zo kan er makkelijker over belevingen gecommuniceerd worden.

Sociale vaardigheidstraining

Goed communiceren vindt niemand gemakkelijk. Hoe zeg je de ander wat je zeggen wilt. Komt dat wat je zeggen wilt wel over bij de ander. Begrijpt de ander je wel. Hoe zeg je wat je eigenlijk niet wilt. Wat betekent het als je NEE zegt! Dit alles leer je in de sociale vaardigheidstraining. Daarin groeit je zelfvertrouwen en kun je jezelf beter uiten.

Rots & water

Tijdens deze in Nederland ontwikkelde training leer je vooral door te doen. Vanuit een fysieke benadering werken we aan lichaamsbewustzijn en emotioneel bewustzijn. Je wordt zo bewuster van jezelf. Aan het einde van de training ben je weerbaarder (rots) en sociaal vaardiger (water). Een bewezen methode die werkt, zelfs als je al andere therapieën hebt geprobeerd.

Muziek maakt los

Muziek is een uitstekend middel om op een speelse manier contact en verbinding te maken om zo dichter bij de problematiek te komen. Dit kan bijdragen aan het verlichten van zorgen, verdriet en pijn. Hierbij staat het samen muziek maken centraal. Het gaat vooral om de beleving en wat het in je losmaakt.

Groepsdynamica

Deze methode is gericht op het inzichtelijk krijgen van de negatieve groepsdynamiek. Wat zijn de onderlinge verhoudingen? Wat speelt er in het onderwaterprogramma? Het doel is om een sociaal veilig leer, werk en leefklimaat te creëren in de groep.

Touch of Matrix

Zit je niet lekker in de vel? Blijven gebeurtenissen maar in je hoofd zitten? Merk je dat je hoofd vol raakt en je energielevel terugloopt? De Touch of Matrix methode zorgt ervoor dat je deze gebeurtenissen los kan laten.

Access bars