Heb je een vorm van autisme? - Uit de Chaos
15659
page-template-default,page,page-id-15659,page-child,parent-pageid-15492,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-28.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive

Heb je een vorm van autisme?

Je voelt je vaak niet begrepen. Je hebt een goed oog voor detail, bent eerlijk, recht door zee, analytisch en hardwerkend, maar je hebt moeite met overzicht. Je vindt sociale contacten moeilijk en je hebt een beperkt aantal interesses en activiteiten.  Autisme heeft niet te maken met je opvoeding, je bent ermee geboren.

Hulpvraag autisme - Uit de Chaos

Structuur in je leefritme

Autisme heeft te maken met een stoornis in de informatieverwerking in de hersenen. Naast inzicht in en begrip van de problematiek is het belangrijk dat we jouw zelfstandigheid vergroten en angsten en onduidelijkheden verminderen. Voorbeelden zijn: ochtendritueel, persoonlijke hygiëne, afspreken met klasgenootjes, plannen en organiseren van taken/huiswerk/uitstapjes/veranderingen, structuur aanbrengen in plannen van je vrije tijd, etc.

Omgaan met autisme

Met behulp van de Brain Blocks creëren we inzicht in hoe je brein werkt. Deze werkvorm gebruiken we ook om je omgeving inzichten te geven in jouw manier van denken en doen. Naast de Brain Blocks maak ik ook gebruik van ander vormen van psycho-educatie.

met Brain Blocks creëer je inzichten

Hulp nodig?

Onderdeel van de begeleiding is om je te leren om hulpvragen te stellen. Stel je de eerste hulpvraag aan mij? Neem gerust contact met me op.